17.5.11

Bakacon 2011

Suomen tyhmin con oli tänäkin vuonna maineensa veroinen.
Siitä toki voidaan keskustella mikä se maine on, mutta ainakin minä sain juuri sitä mitä katsomaan lähdinkin.
Tästä tuli sitten erittäin pitkä raportti, kun Tampere Kuplii jäi niin lyhyeksi.
Pahoittelut asiasta.

Lauantai alkoi omalta osaltani seesteisesti, sillä olimme ajoissa paikalla lyhyiden yöunien jälkeen ja jonoa ei ollut nimeksikään, kun paikalle pääsimme. Ihmiset olivat jonon sijaan hajaantuneet pitkin pihaa niin epämääräisesti, että jouduin järjestysmieheltä kysymään mihin tässä oikein pitäisi itsensä ahtaa, että sisään pääsisi. (Oli muuten todella mukava järjestysmies.)
Jonotusta kesti omalta osaltani noin vartin verran. Mukava yllätys oli, että yhteystietojen keräys hoidettiin tänä vuonna ihan kynällä ja paperilla ja tätä muutosta olin toivonutkin. Sisälle päästessä sitten saattoi vain kävellä suoraan lipunmyyntiin valmiin lapun kanssa.

Sisätilat eivät olleet mitenkään erityisesti mieleeni. Ne olivat toki ihan sopivan tilavat ja kaikki löytyi suhteellisen helposti, mutta jokin tuntui olevan silti pielessä. Asiaahan ei auttanut se, että kuvauspalvelu oli keskellä aulaa ihmisten kulkureitillä. Valoahan toki riitti sillä kohtaa paljon, mutta välillä siellä oli tungosta, kun ihmiset yrittivät päästä kävelemään valokuvauspalvelun ohitse samaan aikaan kun kuvauspalvelun kuvaajat yrittävät ottaa kuvia. Kummankaan osapuolen yritykset eivät sujuneet sulavasti.
Plussaa tulee kuitenkin siitä, että paikka oli keskellä keskustaa, parkkipaikkoja löytyi mukavasti ja tungosta ei ollut. Verrattuna kuitenkin viime vuoden paikkaan tulos on aika plus miinus nolla. Ihan jees, mutta...

Kävin katsomassa Bakaconissa crossplay-luennon, cosplay-kisat ja maskeeraus-luennon. Proppi-luento jäi valitettavasti minulta näkemättä, sillä saavuimme harmillisesti liian myöhään paikalle. (Aikainen ajankohta ei ollut muutenkaan kaikille se paras.)Noh, toivottavasti Elf tekee joskus toistekin luennon johonkin coniin, että pääsen sen kuulemaan ja katsomaan.


Crossplay-luento oli asia pitoista ohjelmaa...


...pilke silmäkulmassa.

Crossplay paneeli oli aikalailla sitä mitä ajattelinkin sen olevan. Perustietoa crossplaysta tunnin mittaisessa pikakertauksessa. Aihe käsiteltiin erittäin hyvin kokonaisuudessaan ja itsekin sain napattua sieltä muutaman suht uuden asian tai oikeastaan sellaisen, mitä voin nyt jatkossa muistutella itselleni silloin tällöin.
Luento pidettiin pilke silmäkulmassa, joten yleisöllä oli hauskaa ja luentoa jaksoi kuunnella mielellään. Erittäin hyvä luento, vaikka tulevaisuudessa tarvittaisiin ehkä aiheen rajausta koskemaan pienempiä yksityiskohtia.


"Meillä on ongelma."


Crossplayn syvin merkitys.

Cosplay-kisa oli kova tasoinen, sen nyt varmaan huomasivat kaikki paikalla olijat ja myös jälkeenpäin aihetta tutkineet. Itse en asiasta sen enempää jauha tekstiä, sillä kuvat puhuvat varmasti puolestaan. Niitä saatte ihan kohta.
Haluaisin nimittäin sitä ennen mainita, että kisoja juontamassa ollut kaksikko, Jack Sparrow ja Kleopatra, tekivät näistä kisoista jotain erilaista.
Sama tarinahan näissä kisoissa aina on; kisaajat lavalle, poseerausta tai esiintymistä, juontajien kanssa keskustelua ja hus lavalta.
Mutta nämä juontajatpa eivät kysyneet mitään kovin ympäripyöreää, johon kisaaja olisi voinut vastata ympäripyöreästi ja kadota äkkiä pakoon lavalta.
Kisoissa mukana olleita hahmoja ja sarjoja tuli esiteltyä katsojillekin "spoilaavien" kysymysten muodossa ja juttelemalla hieman pidempään kisaajien kanssa. Itse ainakin nautin suuresti siitä, että sain tietää enemmän asioita hahmoista kuin pelkästään sen mitä esityksessä tuli ilmi. Jälkeenpäin voisi sanoa, että enemmän juonnosta sai irti kuin esityksestä... Liekö se kovin hyvä asia...
Joka tapauksessa tätä näkisin useamminkin. Siinä oli mukavaa uutuuden viehätystä tavalliseen tuttuun kaavaan ja muutenkin juontajat osasivat viihdyttää yleisöä ammattimaisesti. Tätä lisää.
Ja nyt niitä kisaajista napsittuja kuvia.
























Sunnuntaina sitten olikin ryhmäcosplay-kisa ja maskeeraus-luento. Ja näistä ei ole valokuvia valitettavasti. Sen siitä saa, kun kuvaa liikaa yhden päivän aikana niin seuraavana päivänä ei sitten enää jaksakaan.

Maskeeraus-luennolla istuimme noin tunnin verran kuuntelemassa luentoa ja jo ohjelmalehteä selatessa totesimme, että kaksi tuntia luentoa on aivan liikaa. Varsinkin kun väelle tulee kesken kaiken karmea nälkä. Lähdimme siis syömään kesken kaiken ja lähinnä siksi, koska aloin voida pahoin alhaisen verensokerin vuoksi.
Joka tapauksessa ehdin nähdä siinä tunnin aikana niin paljon asiaa ja tekemistä, että muistamisen kanssa on hieman ongelmia. Paljon puhuttiin perusteista, siitä mitä jokaisen cosplayaajan pitäisi omistaa ja muutenkin tällaisista yleisistä asioista, jotka luennon alun selostuksen mukaan käytiin jo edellisellä luennolla läpi ja nyt oli tarkoitus keskittyä erikoistehosteisiin. Kyllähän siinä parta liimattiin Jack Sparrowlle, mutta siitäkin yleisö näki alun ja viiksien saksimisen.
Ensi kerralla luennon pitäjät voisivat hypätä suoraan siihen mikä oli alkamassa silloin kun me poistuimme.
Aina ei tarvitse kerrata perusteita. Ja tämä koskee ihan kaikkia luentoja, joita olen nähnyt nyt tässä viime aikoina. Tietopaketit ovat aloittelijoille hyviä, mutta nyt Suomea vaivaa sellainen ongelma, että aloittelijoille kyllä löytyy ohjelmaa, mutta kokeneemmalle väelle ei sitten löydy vastaavasti ohjelmaa.
Yksityiskohtaiset, yhteen asiaan keskittyvät luennot ovat se mitä seuraavaksi kaivataan. Toki voi tuntua haastavalta mennä puhumaan tunniksi bindauksesta ja toppaamisesta tai kankaan valinnasta, mutta näille luennoille löytyisi varmasti kysyntää. Onhan nytkin Desuconiin tulossa peruukki-työpaja ja Elfin proppi-luento oli kehuttu tapaus.

Ryhmäcosplay-kisa meni kuten odottaa saattoi. Eeppistä säätöä ja kisaaja pula. Etukäteen tämä nyt olikin arvattavissa, että kun conissa on neljä cosplay-kilpailua, niin kisat tulevat syömään toinen toisiltaan osallistujia. Kovin moni ei siis ollut ihmeissään, kun showcosplay-kisaan oli ilmoittautunut vain yksi varsin suloinen ja rohkea tyttö. Hänelle pisteet siitä rohkeudesta.
Ryhmät olivat todella hienoja, suorastaan eeppisiä ja mammojen pitämät esitykset olivat myös oikein viihdyttäviä, vaikka olivatkin nopeasti kasaan kyhättyjä.

Omasta osuudestani ei ole paljoa puhuttavaa, koska itselleni tämä oli vähän tällainen välitapahtuma. Neo Angelique Abyssin Jet valmistui t-paita versiona lauantaille ja sunnuntaina niskassani oli vanha tuttu Reborn sarjasta KHR!.



Odotan Desuconia tällä hetkellä ja huomenna alkaakin Jetin takin ompelu, jonka deadline on nyt alustavasti seuraavan viikon sunnuntaina. Yritän tänä vuonna välttää cosplaysta johtuvaa stressiä ja siksi puvut edistyvät hitaasti omalla painollaan ja mahdollisimman tarkkaan harkittuina. Katsotaan sitten jos ensi vuonna voisi taas hieman revitellä cosplayn puolella, mutta tänä vuonna harjoittellaan tulevaa varten.

Tässäpä kaikki tällä erää... Tai ei ihan...
IHANAA LEIJONAT IHANAA!!!

~AG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sananvapautta