27.2.11

Ihanan kamalat reffikuvatReffikuvat ovat ihanan kamalia. On ihanaa löytää hienoja reffikuvia, joissa näkyy hahmo jo valmiiksi joka puolelta, mutta on kamalaa, kun hyviä reffikuvia ei löydy.
On ihanaa, kun reffikuva kertoo minkä värisiä tai millaisia kankaita, peruukkeja ja muita osia puku tarvitsee, mutta on kamalaa, kun juuri sen värisiä tai mallisia osia ei vaan löydy.
Sekin on ihanan kamalaa, kun samasta puvusta ja samasta hahmosta saa niin erilaisia kuvia, että toisinaan reffien tutkiskelu vaikuttaa enemmän "Etsi viisi virhettä"-tehtävältä.

Koska viime aikoina olen paininut omien reffikuvieni kanssa varsin ahkerasti ja Anikissakin on asiasta hieman keskusteltu, päätin tehdä pienen kyselyn aiheeseen liittyen.

1. Mistä kuvasi yleensä etsit? Ovatko suosikki paikkasi sinut joskus pettäneet ja millä tavalla?

2. Onko jostakin hahmosta kattavien kuvien löytäminen ollut vaikeaa tai lähes mahdotonta? Miten olet ratkaissut puuttuvien kuvien aiheuttaman ongelman?

3. Hahmot tunnetusti vaihtavat väriä. Millä perusteella päätät, että mitä värejä käytät cossissa, jos kuvissa värit vaihtuvat?

4. Teetkö itse lisää kuvia reffikuvien perusteella? Piirrätkö kuvia tarkemmiksi tai teetkö arvioita mittasuhteista? Kirjoitatko itsellesi huomioita puvusta? Listaatko ylös tarvittavia osia ja materiaaleja tai teetkö ostoslistoja?

5. Jälkikäteen huomaatkin, että pukuun ostamasi kangas/peruukki/jne. onkin hieman väärän värinen. Miten toimit? (Oletetaan, että olet tehnyt jo kaikkesi löytääksesi sopivan ja tämä väri on se melkein täydellinen.)

6. Kumpi olisi oma ihanteesi puvun kannalta? Se, että puvun väritys on aivan täydellinen reffikuvaan verrattuna, vai että puvussa kaikki osat ovat täsmälleen samalla tavalla reffikuvaan verrattuna? (Mittasuhteet ym. kunnossa.)


~AG

5 kommenttia:

 1. 1. CGL:n reffikeskustelu ja muutenkin eri keskustelupalstoilta löytyy mukavasti reffakuvia. Muuten hikihatusta yritän etsiä Googlen ja zerochan.net'in kautta.

  2. Yksinkertaisesti Preussin SS-univormun reffikuvia oli hankala löytää. Herra Hima tykkää vaihdella värejä ja malleja kuin sieniä sateella joten reffojen etsiminen on kuin kuolemaa. Mutta tämänkin ongelman ratkaisin etsimällä ihan oikeista SS-univormujen kuvia ja siitä sitten ratkaisin monia asioita.

  3. Jos hahmolla näyttää olevan tuhat ja yksi värivalintaa niin valitsen sen yhden ja tietyn kuvan ja menen sen mukaan. Myös kangasvalikoima vaikuttaa asiaan. Värejä ei ole paljon eurokankaassa kuitenkaan.

  4. Riippuu ihan sarjasta voisin sanoa... Mutta yleensä menen niin reffakuvien mukaan kuin vain pystyn.

  5. Raivoan, kiroilen, itken ja lopuksi heitän peruukin/kankaan/jne jorpakkoon... Tai sitten yksinkertaisesti niellän tappioni ja käytän väärän väristä kangasta/peruukkia/jne.

  6. Väri ennen kaikkiaan. Itse en yleensä tingi asiasta ollenkaan. Täydellinen väri on jotain josta nautin cossejen suhteen. On mittasuhteetkin tärkeitä, mutta yleensä välitän enemmän väristä.

  VastaaPoista
 2. 1. Googlen kuvahaku, mangasivut ja omat screencapit ovat yleensä minun kaverini. Sitten on niitä tapauksia, kun esim. deviantArtissa tai 4chanissa on kävellyt vastaan reffoja, mutta niitä en sieltä yleensä etsimällä etsi.

  2. Dietrichin mangaversiosta on mahdotonta löytää kuvia. Lopulliseksi sotkuksi päätyi sekoitus artbookia, animea ja niitä paria mangaruutua mitkä kokosin yhteen.

  3. Yleensä päädyn toimimaan sen mukaan, mitä itse pidän järkevimpänä/kivempana yhdistelmänä/mikä on helpoin tie. Riippuu ihan ajasta ja omista mielipiteistäni.

  4. Piirtelen koruja ja proppeja, samalla kun suunnittelen mitä materiaaleja niihin käytän. Myös joidenkin pukujen rakenteita on vähän pakko selvittää, esim. nyt työn alla olevan Soman asun kultainen rintakuviointi piti selvittää ennen kuin mitään lähdin tekemään.

  5. Jos ero ei ole mikään vakava, annan mennä. Saatan koettaa värjätä, riippuu ihan mikä on pielessä, peruukki vai kangas. Peruukit yleensä sitten korjailen seuraavaa käyttökertaa varten, kankaissa annan yleensä pienoisten sävyerojen mennä sormien välistä.

  6. En ole pahemmin ajatellut asiaa, vähän sekä että. Mieluiten puolittain molemmat kunnossa kuin yksi täydellisesti ja toinen päin mäntyä. Kokonaisuus on minulle yleensä tärkein, että sanoisin kai värien olevan periaatteessa tärkeämmät kuin sen, että yksityiskohdat ovat presiis oikein.

  VastaaPoista
 3. 01. Googlen kuvahaku ja Wikiat on parhaat kaverit, ja ihan yleisesti animescreencapit ja mangan sivut. dA toimii myös aina välillä.

  02. Hetalia-hahmoista nyt on tunnetusti täyttä paskaa etsiä reffejä ellei satu olemaan niin onnekas että Himaruya on viitsinyt tehdä niistä erilliset kunnon reffit. Omassa tapauksessa Japanin Meiji-kauden asu on täyttä hermojen tappoa ref sheetien kannalta.

  03. Yksinkertaisesti sen perusteella mikä näyttää omaan silmään kivemmalta. Välillä pitää toki miettiä sopiiko kankaiden värit peruukin väriin - jos vaihtoehtoina on liian kirkas sininen ja liian tumma sininen ja peruukki on kirkkaan punainen, tumma näyttää luultavasti paremmalta.

  04. Toki. Jos on jokin puku josta on vain yksi kuva, otetaan esimerkiksi jotkut Cielin puvuista, se helpottaa elämää valtavasti että jaksaa piirtää asiat itselleen selväksi.

  05. Haistatan paskat elämälle, cosplaylle, eBaylle ja Eurokankaalle, etsin vielä hetken että josko löytyisi sopivan väristä, ja jos ei löydy, elän tämän virheen kanssa.

  06. Mittasuhteet. Otan mieluummin huolellisesti tehdyn yksityiskohtaisen kuin väreiltään korrektin mutta muuten hutiloidun puvun. Aina ei saa värejä oikein (sanoo ihminen joka vietti puoli vuotta kangaskaupoissa etsien harmahtavaa pastellisävyistä vaaleanpunaista).

  VastaaPoista
 4. Jee, interaktiivinen blogimerkintä! \:D/

  1. Luotan enimmäkseen omiin kuvakaappauksiin ja esimerkiksi taidekirjojen konseptikuviin aina kun sellaisia on saatavilla. Netissä myös sarjoille tehdyt omat wikiat ovat usein hyviä lähteitä. Jos en löydä itselleni kunnollista referenssikuvaa, josta puvun näkisi joka kulmasta, piirrän sellaisen yleensä itse muiden kuvien pohjalta.

  2. Itse asiassa juuri nyt teen pukua, joka vilahtaa vain yhdessä videossa todella nopeasti. Hahmolla ei ole edes nimeä, joten mainittu video on ainoa lähde. Tuskaa, mutta itsepähän hahmoni valitsin... ''D

  3. Puvun mukaan. Yleensä varmaan sen perusteella, mistä itse pidän eniten.

  4. Tulikin jo ykköskohdassa sanottua että joo, näitä tulee harrastettua.

  5. Riippuu tilanteesta - jos väri ei heitä pahasti enkä yksinkertaisesti enää jaksa etsiä parempaa, annan olla ja käytän sitä. Jos väri heittää enemmän ja budjetti sallii, hommaan uudet materiaalit tai yritän värjätä vanhat.

  6. Mittasuhteet ehdottomasti. Väri näyttää erilaiselta jo valostakin riippuen ja joskus "väärän värinen" saattaa näyttää luonnossa jopa paremmalta, kuin täysin referenssikuvan mukainen väri. Huonoja mittasuhteita tai hutiloituja yksityiskohtia ei hyvä värikään pelasta.

  VastaaPoista
 5. Jes! Ihanaa! Jes, saa vastailla! Kiva kiva! Kiva kiva!


  1. Google-setä on ystävä, mutta joissain tapauksissa tukeudun tuttuihin fanisivustoihin tai tietokantoihin. Screenshot'ja on tullut paljon myös haalittua.

  2. Sinnikäs etsintä on yleensä palkinnut aika hyvin. Screenshot't ovat myös suuri pelastus, kunhan löytää sen oikean pätkän, missä se selkäpuoli näkyy sen 3 sekunttia juuri oikeasta kulmasta. Välillä tietenkin joutuu itse säveltämään, kun pikselimössö ei anna osviittaa.

  3. Parhaat sävyyhdistelmät. Myös kauppojen tarjonta voi vaikuttaa valintoihin. Tietenkin jos hahmosta on olemassa joitain virallisia "esittelykuvia" pyrin luottamaan niihin.

  4. Teen näitä kaikkia aina tarvittaessa. Ostoslistat tuppaavat aina vaan hukkumaan. Myös matkalaukun pakkausta varten teen listoja, että mitään ei satu jäämään kotiin.

  5. Been there done that. Ostin tuolloin uudet kankaat hampaita kiristellen, mutta värjäystäkin on jonkin verran harrastettu. Myös muiden värien sovittaminen vääriin väreihin luo illuusion oikeasta loputuloksesta.

  6. Reffikuvissa värit voivat aina vääristyä, joten mieluummin vaihtoehto b. Samat kuvatkin voi näyttää ihan eri värisiltä eri koneiden ruuduilla.

  Yay~~~~~!

  VastaaPoista

Sananvapautta